Meer weten?

Klik hier

Watersystemen spoor

Was-vulhydrant B2
Voor het spoor heeft WaveRail een nieuwe was-vulhydrant ontwikkeld, de zogenaamde B2.

Deze was-vulhydrant is zo ontwikkeld dat deze met beperkte handelingen het oude type was-vulhydrant vervangen kan worden.

Verdere kenmerken die de B2 was-vulhydrant uitermate geschikt maken voor toepassing in een spoorse omgeving zijn:

 • Modulaire opbouw waardoor een was-vulhydrant binnen 10 minuten vervangen kan worden.
 • Automatische leegloop welke bevriezingsrisico uitsluit.
 • Robuust ontwerp waardoor weinig onderhoud nodig is.

Break-Unit
Voor iedere situatie waarin onderbreking van drink- en proceswater wordt voorgeschreven biedt WaveRail een break-unit. De door WaveRail ontworpen break-units zijn zo ontworpen dat deze in alle weersomstandigheden operationeel zijn.

De break-unit van WaveRail is zodanig ontworpen dat deze het proces van de klant optimaal ondersteund. De break-unit is onderhoudsarm en optioneel te voorzien van uitgebreide monitoringsmogelijkheden.

De break-unit wordt in onze werkplaats geassembleerd en vanaf daar getransporteerd naar plaats van bestemming. WaveRail kan de dimensionering van de breakunit zo maken dat er een economisch optimum is tussen wateraansluiting en gevraagde (proces)water capaciteit.  Indien gewenst kan WaveRail de berekeningen maken om de optimale buffer- en pompcapaciteit voor uw installatie te bepalen.

Middels onze monitoringsmogelijkheden en redundante uitvoering van vitale onderdelen kunnen we de break-unit zo beheren dat procesonderbrekingen tot een minimum gereduceerd worden.

Servicekasten
WaveRail maakt verschillende type servicekasten voor het reinigen van treinen en optioneel ook het vullen van treinen. De servicekasten zijn zodanig ontworpen dat ze aan de eisen van de spoorbeheerders en schoonmaakbedrijven voldoen. Alle servicekasten zijn voorzien van een CE-keur.

De servicekasten van WaveRail zijn zeer robuust ontworpen om in alle weersomstandigheden de gevraagde service aan schoonmaak- en onderhoudspersoneel te geven.

Op basis van de klantvraag kan een servicekast worden uitgevoerd met de volgende faciliteiten:

 • Koud en/of warmwater
 • Spanning 230V of 400V
 • Vulpunt voor treinen
 • Luchtdruk

WaveRail levert servicekasten op basis van klantwensen. WaveRail kan de servicekast op locatie monteren en het regulier onderhoud van de servicekasten op zich nemen.

WaveRail kan tevens het ontwerp en de aanleg van de terrein- en emplacementleidingen verzorgen ten behoeve van de voeding van de servicekasten en overige watergebonden installaties.

SLA-leidingen
WaveRail levert en monteert SLA leidingen. WaveRail beschikt hiervoor over opgeleid personeel en materieel om aan de BRL-K17101 te voldoen.

Algemeen
De S.L.A. leiding is als enige HDPE buis door KIWA toegestaan in verontreinigde grond klasse 1 en 2.

Een aluminium beschermlaag om de medium voerende buis vormt een ondoordringbare barrière tegen schadelijke stoffen. Met de bijbehorende koppelingen zorgen deze voor een diffusiedicht systeem.

Keurmerk
De S.L.A. leidingen zijn voorzien van de keurmerken DVGW en KIWA klasse 1 en 2.

Kenmerken

 • Toegestaan in verontreinigde grond.
 • KIWA keur volgens de richtlijnen BRL K-17101 klasse II.
 • Leidingen voldoen aan KIWA certificaat K5156/95 (SLA buis).
 • Metalen fittingen KIWA-certificaat K6417/02Kerfvast en bestand tegen puntbelasting.
 • Zijn geschikt voor toepassing bij HDD-boringen en Pipe cracking.
 • Tot 160 mm geleverd op rol.
 • Verkrijgbaar van 60 – 800 mm.

Waverail is een specialist in de engineering en aanleg van S.L.A. leidingsystemen. Wij geven ook cursussen in het aanbrengen perskoppelingen en maken van spiegellassen. Tevens is bij ons specifiek materieel te koop en te huur voor het zelf aanleggen van S.L.A. leidingsystemen.