Aanvalskasten

Een aanvalskast is de bescherming/afscherming van de voedingsaansluiting van de droge blusleiding.

Hier sluit de brandweer zijn pompinstallatie aan om de blusleiding te vullen en vervolgens de brand te bestrijden.

Je hebt grofweg 3 type aanvalspunten:

  • Een kast in de buitengevel van een gebouw
  • Vrijstaande aanvalskast
  • Een voedingspunt achter een rooster of in de grond

Kast in de buitengevel

WaveRail kan een aanvalskast zodanig ontwerpen en maken dat hij past in het ontwerp van het gebouw en voldoet aan de eisen van de brandweer. De NEN1594 (Droge blusleidingen in en aan gebouwen) is de richtlijn waaraan de kast moet voldoen. Hierbij moet je denken aan de hoogte en grote van de kast. Ook de methode waarop de kast afgesloten dient te zijn dient aan NEN(-EN) normen te voldoen.

Vrijstaande aanvalskast

WaveRail heeft een 3-tal type vrijstaande aanvalskasten op voorraad.

  • RVS-aanvalskast vierkant
  • RVS-aanvalskast rond
  • Rechthoekige aanvalskast

Voedingspunt achter een rooster of in de grond

WaveRail kan in principe een aanvalspunt maken op elke gewenste locatie. Wel is het belangrijk dat deze voldoet aan de NEN-normen en dat de lokale brandweer akkoord is met de opstelling. Vaak is bijvoorbeeld zichtbaarheid van het voedingspunt een belangrijk item.

Alle aanvalskasten voldoen aan de eisen van de brandweer en de NEN1594. Voor het type slot raden wij aan om hierover overleg te hebben met de lokale brandweer. De RVS-kasten zijn in hoogte verstelbaar.

Kasten zijn onderhoudsvrij en eenvoudig te plaatsen. Wij kunnen de aanvalskasten uiteraard voor u plaatsen en aansluiten op de droge blusleiding.

WaveRail kan ook in overleg met u een vrijstaande aanvalskast ontwerpen die past binnen het omgevingsontwerp en voldoet aan de eisen van de brandweer.

Wilt u meer informatie neem dan contact met ons op!